A Balzsam Bolt webáruház jelenleg ZÁRVA van!
Epiderma termékek és CBD olajok vásárlásáért
kérjük keresse fel a: CBDDOKI.HU oldalt.
Köszönjük látogatását.
Szép napot kívánunk!

Pikkelysömör a fejbőrön

Pikkelysömör a fejbőrön.

A pikkelysömör vagy Psoriasis egy gyakori krónikus nem fertőző, gyulladásos bőrbetegség, amely bármilyen életkorban előfordulhat, de leginkább a felnőttkor korai szakaszában vagy később, kb. 50-60 év körül alakul ki.. A psoriasis egy autoimmun betegség, amely során az immunrendszer hibás jeleket küld a bőrnek, amelynek sejtjei túl gyorsan növekednek és felhalmozódnak.

Psoriasis megnyilvánulások

Mint már említettük, a psoriasist a sejtek túl gyors növekedése okozza, amelyek tovább halmozódnak fel, ezüstös, vörös foltok kialakulásával, különösen a fejen, homlokon, a fülek mögött vagy a nyak hátulján. Ezeket gyakran nagyon intenzív viszketés, néha égés kíséri. Fontos, hogy ne karcolja meg a psoriasis lerakódásait, mivel a bőr károsodása nagyon fájdalmas fertőzést eredményezhet, amely hajhulláshoz vezethet. Leginkább ezt ideiglenes, és amint a bőr gyógyul, a haj visszatér. A psoriasis nemcsak esztétikai, hanem pszichológiai betegség is. A pikkelysömör csúnya megnyilvánulása miatt jelentősen befolyásolja az egyén pszichéjét.

A psoriasis okai


  • Öröklés - Tekintettel arra, hogy a betegek nagyrészének családjában már volt psoriasisos beteg, a genetikának nagy szerepe van..
  • Fertőzések - A baktériumok, különösen a streptococcusok, a leggyakoribb kórokozók, és tipikusak psoriasisában.
  • Stressz - A túlzott pszichológiai stressz gyakran súlyosbítja a pikkelysömör lefolyását, és egyes esetekben maga a betegséget is kiválthatja.
  • Egyes gyógyszerek - különösen lítium, növekedési hormonok, maláriaellenes gyógyszerek és a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek - okozhatják a betegséget.
  • Ezen túlmenően az olyan külső ingerek, mint az alkohol, a napégés, az alacsony hőmérséklet, a száraz levegő, a bőr sérülései és a mandulagyulladás súlyosbíthatják vagy akár okozhatják is a betegséget.

Psoriasis fertőzőképessége

A psoriasis nem fertőző betegség, tehát nem fertőző. Nem továbbítják érintéssel vagy más módon emberről emberre. Sajnos a psoriasist gyakran titkolják, takargatják az emberek, ami további pszichológiai problémákhoz vezethet.

Psoriasis kezelése


A kezelések tartalmaznak meghatározott krémeket és kenőcsöket, gyógyszeres kezelést, fényterápiát vagy fototerápiát, valamint a közelmúltban biológiai terápiát is, amely kifejezetten blokkolja az immunrendszer kulcsfontosságú fehérjéjét, amely psoriasist okoz. Összességében azonban a napi bőrápolás nagyon fontos. A bioaktív dermokozmetikumok cseh márkája, az Epiderma tudja ezt.. Ez a kozmetikum professzionálisan kezeli és megnyugtatja a psoriasisra hajlamos bőrt egy speciális gyulladásgátló készítménnyel, a Betuldiollal, amely nagy újdonsága a bőrgyógyászatnak. A pikkelysömörre készült termékek különféle bioaktív anyagokat tartalmaznak, amelyek kiegészítik, erősítik egymást miközben szinergikus gyógyító és nyugtató hatást fejtenek ki.

Az EPIDERMA termékeket webáruházunkban is megvásárolhatja.